Ekipa humanitarne fondacije Amir Hadžić je prije nekoliko dana organizovala humanitarnu akciju za porodicu Hrustić iz Tuzle. Svi ste upoznati sa pričom o malom Safetu koji je drugu djecu gledao kako jedu u školi, dok on nije imao novca da sebi priušti hranu. Također, mali Safet nije imao novca ni za školski pribor, odjeću, obuću i sve ostale potrepštine koje ostala djeca imaju.

Amir Hadžić je s toga pokrenuo humanitarnu akciju za ovu porodicu kako bi još jednom pomogao jednoj ugroženoj porodici u Bosni i Hercegovini.

Kao što i sami znate, na internetu su se pojavile priče o tome kako majka malog Safeta vara narod, živi od humanitarnih akcija, ne želi ništa da radi i svake godine traži novčanu pomoć od ljudi kako bi živjela lagodan život.

Od trenutka pokretanja akcije pa do sada mi smo došli do informacija da Sanela živi u teškim uslovima, barem smo toliko mogli vidjeti kada smo je posjetili. Nismo htjeli da ulazimo u bilo kakve priče, da budem ‘sudija’ nekome jer nemamo vremena za takve stvari, pa smo odlučili da za novac koji ste donirali obezbjedimo porodici Hrustić dosta životnih namirnica, higijenskih potrepština, da im obezbjedimo ogrijev za zimski period te da im platimo neplaćene račune za struju i vodu.

Nakon što smo završili sa akcijom za porodicu Hrustić, u našoj fondaciji ostalo je 536,00 KM koje smo planirali ostaviti toj porodici, međutim promijenili smo planove usljed svega što se desilo, o čemu smo obavješteni, te zbog priča koje su kružile internetom, odlučio sam da preostali novac ne dajem porodici Hrustić, već da pomognemo još jednoj porodici koja je ugrožena.

Tada smo na internetu pronašli porodicu Mujdanović iz Tojšića kod Kalesije. Porodica živi u lošem objektu, imaju veoma mala primanja, kćerku sa posebnim potrebama i nedostatak ponajviše hrane ali i ostalih životnih potrepština. Odlučili smo da pomognemo i njima.

U suradnji sa Konzum supermarketima obezbjedili smo im veliku količinu hrane i ostalih neophodnih stvari za normalan život, te im ostavili 150,00 KM novčano za lijekove i ogrijev.

Željeli bismo da se zahvalimo svim našim donatorima, kao i novim donatorima koji su se pridružili našoj fondaciji tijekom ovih humanitarnih ackija. Za vas smo pripremili video snimke posjete porodicama.

YouTube Kanali

Invalid user id