Dijana Mehinović je nezaposlena, samohrana majka dvoje djece kojoj je bilo potrebno 16.575 KM za vraćanje dugovanja banci do 31. Januara 2018. godine, kako ne bi bila izbačena na ulicu, jer je banka željela prodati njihovu kuću i izbaciti ih na ulicu.

Do ovog slučaja došlo je usljed smrti njenog supruga, koji je nažalost preminuo zbog bolesti raka. Iza njenog muža ostalo je kreditno dugovanje banci koje nisu mogli vraćati na vrijeme jer su sav novac preusmjeravali na njegovo liječenje.

Banka im je postavila rok za uplatu 16.575 KM do 31. Januara 2018. godine, ili bi ih u protivnom izbacila na ulicu i prodala njihovu kuću.

Dijana je uspjela sakupiti pola tog iznosa, ali joj je nedostajalo još oko 8.500 KM. Nakon što je Facebook stranica Radio Gračanica objavila video o ovoj priči, gospođi Dijani su se javili neki donatori koji su donirali oko 3.000 KM.

Video koji je objavljen na Facebook stranici Radio Gračanica

Uz pomoć jakog komjunitija na YouTube, sastavljenog od dobrih ljudi zdravog razuma, uspjeli smo napraviti još jednu pobjedu. Ja, Amir Hadžić, zahvaljujem se svim svojim donatorima koji su nam pomogli da obezbjedimo gospođi Dijani Mehinović da zadrži svoju kuću i vrati dugovanje banci.

Također se zahvaljujem svim svojim pratiocima koji su pratili naš live i samim time ga podržali, lajkali, komentarisali i podijelili na društvenim mrežama. Ovo smo uspjeli zajedničkim snagama.

Posebna zahvala ide i kompaniji Telemach koja je besplatno pustila visoko brzi internet u terminu održavanja lajva, te time omogućila sam događaj. Zahvala ide i mom prijatelju i kolegi jutuberu; Jusufu Kvakiću sa kanala Juka, koji je bio prisutan cijelo vrijeme održavanja lajva.

Želim da se zahvalim i ostalim poznanicima sa interneta koji su sa nama duboko u noć zabavljali publiku, pričali i igrali razne igre.

1. DIO
2. DIO

Zajedničkim snagama smo za nešto više od 2 sata uspjeli skupiti i više novca nego što je potrebno. Konkretno skupili smo 3.578€, odnosno 6.997 KM. Količina raspoloživog novca na servisu PayPal iznosila je 6.306 KM, što je vidljivo u videu ovdje, a što znači da su usluge PayPal-a koštale ukupno 691,00 KM.

Prije završetka lajva napravili smo povlačenje novca sa servisa PayPal, na bankovni račun i to u tri različite transakcije. Prva povučena transakcija iznosila je $505,00 kako bih publici pokazao da imam blokadu povlačenja novca u iznosu od $500 maksimalno na dnevnom nivou. Međutim, pokazalo se da nakon ovolikih donacija, taj limit više ne postoji, već da mogu povući i više od toga – na dnevnom nivou.

Klikni na sliku za veći prikaz

S toga smo napravili povlačenje velike cifre u iznosu od $3.079, te je ova transakcija nakon više od 48 sati statusa “na čekanju”, vraćena od strane banke nazad na PayPal račun (vjerovatno zbog količine transfera).

Klikni na sliku za veći prikaz

Sačekali smo pred sami završetak lajva kako bi povukli i ostatak donacija, a koji je iznosio 325€.

Klikni na sliku za veći prikaz

Ono što se zatim dogodilo jeste da je banka prihvatila dvije manje transakcije ($500 i 325€), te je taj novac uspješno prebačen na račun. Međutim, velika transakcija je, kao što sam već napomenuo, vraćena na PayPal (iznos od $3.079), te je potrebno da taj novac bude prebačen u manjim količinama.

Zahvaljujući mom poznaniku koji želi ostati anoniman, uspio sam napraviti pozajmnicu u iznosu od 5.500 KM na svoju odgovornost, kako bih na vrijeme mogao riješiti problem Dijane Mehinović, i kako bi mogli ispoštovati rok za uplatu koji je odredila banka.

Novac u iznosu od 5.500 KM uručen je gospođi Dijani Mehinović dana 29. Januara 2018. godine.

Nakon uručivanja novca, zajedno smo posjetili banku i napravili uplatu dugovanja, nakon čega je gospođa Dijana dobila potvrdu o plaćanju i na kraju, zahvaljujući svima vama zadržala svoju kuću.

Klikni na sliku za veći prikaz

Sada ostaje samo da se povuče ostatak novca sa PayPal-a, odnosno iznosa od $3.075, te da se vrati pozajmnica koju sam napravio kako bismo ovaj problem riješili na vrijeme. Kao što je vidljivo na fotografiji ispod, novac je već u prijenosu sa PayPal-a na bankovni račun. Manje transakcije od po $500 su trenutno na “pending” statusu, odnosno na čekanju.

Klikni na sliku za veći prikaz

YouTube Kanali

Invalid user id