Ovih dana pokrenut je Wiissttaa Twitch kanal. Za one koji žive ispod kamena, Twitch je svjetska platforma za gejmere a koja im služi za streaming igara, kao i neke druge vrste live streaminga. U želji za širenjem na svjetsku scenu i napredovanjem u streaming poslu, donešena je odluka da se streamovi kroz neko vrijeme presele na Twitch platformu.

Twitch prije svega, barem u ovom trenutku, ima daleko bolje mogućnosti za gejmere u smislu kvalitete samog videa koji gledaoci prate, te je stoga ovo korisno i za gledaoce ali i za nas streamere.

Đe ste strimeri, šta ima? Nećete lopatu u šake?

Za nostalgičare Jućuba, još uvijek nije vrijeme za plač – ako ste mislili plakati. Ja zasigurno više od vas volim YouTube jer mi je to posao i životni stil. Međutim, neophodno je ići u korak sa tehnologijom i unaprijeđivati samoga sebe, a kada govorimo o Twitchu; za njim itekako kasnimo, jer ovo je korak koji je trebalo napraviti na samom početku.

Još neko vrijeme ćemo streamovati na YouTube kanalu Wiissttaa, a nakon toga ćemo se u potpunosti preseliti na Twitch, dok će YouTube kanal biti bogat takozvanim highlight sadržajima, odnosno isječcima najboljih momenata sa streamova.

Ako još uvijek niste član Twitcha, registrujte se na Twitch i zapratite Wiissttaa kanal, kako ne biste propustili zabavu koja dolazi.

Zaprati Wiissttaa Twitch kanal

Komentari

Skraćeni link za ovu objavu: http://amirhadzic.net/ySylHce